Pakej pelancongan Bromo Ijen 3 hari 2 malam
Indonesia adalah negara yang sangat besar dengan pelbagai keindahan alam. Keindahan yang sangat terkenal dan terkenal, Salah satunya ialah gunung bromo dan kawah ijen untuk anda kunjungi ketika anda bercuti ke indonesia (Jawa Timur). Ejen pelancongan jawa timur kami akan memberikan perkhidmatan maksimum dalam perkhidmatan keselesaan dan keselamatan yang akan memberikan kepuasan dalam pakej pelancongan bromo ijen 3 hari 2 malam. anda.
Pakej pelancongan Bromo Ijen
Pecutian bromo kawah ijen merupakan destinasi yang cantik untuk di kunjungi saat anda berkunjung ke indonesia, Melalui pesona kindahan pelancongan bromo kawah ijen memberikan banyak potret keindahan pesona wisata alam yang mampu menyihir setiap wisatawan yang datang yang takjub melihat pemandangan sunrise, Kawah bromo, Bukit teltubies, Savana dan pasir berbisik yang terletak di gunung bromo, Kawah ijen merupakan pemandangan yang tak kalah memukau dengan blue fie, Sunrise dan penambang belerang yang bisa anda dokomentasi dengan berfoto berikut detail pakej pelancongan bromo ijen 3 hari 2 malam.
Program Pakej Pelanconan Bromo Kawah Ijen
Hari pertama : Bandara menuju gunung bromo
- Kami naik di lapangan terbang, Stesen, Terminal malang atau surabaya kemudian menuju ke tempat-tempat wisata gunung gromo dengan masa perjalanan 3-4 jam setelah tiba di hotel di sekitar gunung bromo, Cek in istirahat acara bebas.
Hari ke dua : Pelancongan bromo sunrise – Kawah ijen tour
- Lawatan matahari terbit pelancongan bromo bermula pada waktu pagi pada 03:00 untuk mendaki untuk menikmati matahari terbit yang indah (Sunrise) Bromo crater, Bukit teletubies, Savana dan pasair berbisik setelah cukup berpuas hati sekitar 09:00 WIB kami kembali ke hotel, Berehat, Minum dan bersiap untuk meneruskan perjalanan ke sempol bondowoso (Ijen Crater Tour). Perjalanan ke kampung sempol paling dekat dengan gunung ijen dengan tempoh perjalanan 5-6 jam. Dalam perjalanan ke pergunungan dan ladang kopi dan kampung apabila anda sampai ke hotel berehat untuk makan program bebas.
Hari ke tiga : Paltuding – Tour kawah ijen
- Pagi hari jam 02 : 00 menuju paltuding, lokasi dimana start untuk trekking ke kawah ijen trekking sekitar 1,5 jam menuju kawah setelah puas menikmati pemandangan kawah, Blue fire, Sunrise dan penambang belerang kembali ke paltuding dan kembali menuju ke hotel dan bersiap siap menuju malang, surabaya atau drop ketapang bali program paket percutian bromo kawah ijen tour selesai.
Harga pakej bromo ijen
Kontak Kami
Mobile : 085233326275
What’s App : 085233326275
EMAIL:wisatabromosunrise@yahoo.com
Jl.Ir.Sutami no 76 Jorongan Probolinggo 67273
Fasilitas : Pakej pelancongan bromo ijen :
- Private transport ( Driver + BBM.+ AC ).
- Hotel di bromo.
- Hotel di kawah ijen.
- Jeep bromo 4 lokasi.
- Tiket masuk wisata bromo.
- Tiket wisata kawah ijen ( Blue Fire )
- Guide lokal kawah ijen
- Breakfast.
- Masker.
- Air mineral 600ml.
Yang tidak termasuk :
- Makan.
- Kuda bromo.
- Pengeluaran pribadi.
Yang perlu di bawa untuk pakej pelancongan bromo ijen :
- Baju hangat / jaket.
- Masker.
- Sarung tangan.
- Syal.
- Kerpus (penutup kepala).
- Sepatu.
Pilihan Lain Pakej Percutian
- Pakej Percutian Bromo Midnight Tour
- Pakej pelancongan Bromo Ijen Kawah 3 hari 2 malam
- Paket Wisata Bromo Camping Tour Semalam
- Paket wisata bromo private tour
- Paket Wisata Bromo Kawah Ijen Sukamade 4 Hari 3 Malam
- Paket Wisata Bromo Camping 2 Hari 1 Malam
- Paket Wisata Bromo Gunung Kawah Ijen 3 Hari 2 Malam
- Paket Wisata Bromo Rafting