Pakej pelancongan Bromo Ijen 3 hari 2 malam

Indonesia adalah negara yang sangat besar dengan pelbagai keindahan alam. Keindahan yang sangat terkenal dan terkenal, Salah satunya ialah gunung bromo dan kawah ijen untuk anda kunjungi ketika anda bercuti ke indonesia (Jawa Timur). Ejen pelancongan jawa timur kami akan memberikan perkhidmatan maksimum dalam perkhidmatan keselesaan dan keselamatan yang akan memberikan kepuasan dalam pakej pelancongan bromo ijen 3 hari 2 malam. anda.

Pakej pelancongan Bromo Ijen

Pakej Pelancongan Bromo Ijen 3 Hari 2 Malam

Pecutian bromo kawah ijen merupakan destinasi yang cantik untuk di kunjungi saat anda berkunjung ke indonesia, Melalui pesona kindahan pelancongan bromo kawah ijen memberikan banyak potret keindahan pesona wisata alam yang mampu menyihir setiap wisatawan yang datang yang takjub melihat pemandangan sunrise, Kawah bromo, Bukit teltubies, Savana dan pasir berbisik yang terletak di gunung bromo, Kawah ijen merupakan pemandangan yang tak kalah memukau dengan blue fie, Sunrise dan penambang belerang  yang bisa anda dokomentasi dengan berfoto berikut detail pakej pelancongan bromo ijen 3 hari 2 malam.

Program Pakej Pelanconan Bromo Kawah Ijen

Hari pertama : Bandara menuju gunung bromo

  • Kami naik di lapangan terbang, Stesen, Terminal malang atau surabaya kemudian menuju ke tempat-tempat wisata gunung gromo dengan masa perjalanan 3-4 jam setelah tiba di hotel di sekitar gunung bromo, Cek in istirahat acara bebas.

Hari ke dua : Pelancongan bromo sunrise – Kawah ijen tour

  • Lawatan matahari terbit pelancongan bromo bermula pada waktu pagi pada 03:00 untuk mendaki untuk menikmati matahari terbit yang indah (Sunrise) Bromo crater, Bukit teletubies, Savana dan pasair berbisik setelah cukup berpuas hati sekitar 09:00 WIB kami kembali ke hotel, Berehat, Minum dan bersiap untuk meneruskan perjalanan ke sempol bondowoso (Ijen Crater Tour). Perjalanan ke kampung sempol paling dekat dengan gunung ijen dengan tempoh perjalanan 5-6 jam. Dalam perjalanan ke pergunungan dan ladang kopi dan kampung apabila anda sampai ke hotel berehat untuk makan program bebas.

Hari ke tiga : Paltuding – Tour kawah ijen

  • Pagi hari jam 02 : 00 menuju paltuding, lokasi dimana start untuk trekking ke kawah ijen trekking sekitar 1,5 jam menuju kawah setelah puas menikmati pemandangan kawah, Blue fire, Sunrise dan penambang belerang kembali ke paltuding dan kembali menuju ke hotel dan bersiap siap menuju malang, surabaya atau drop ketapang bali program paket percutian bromo kawah ijen tour selesai.

Harga pakej bromo ijen

Kontak Kami

Mobile : 085233326275

What’s App : 085233326275

EMAIL:wisatabromosunrise@yahoo.com

Jl.Ir.Sutami no 76 Jorongan Probolinggo 67273

Fasilitas : Pakej pelancongan bromo ijen :

  1. Private transport ( Driver + BBM.+ AC ).
  2. Hotel di bromo.
  3. Hotel di kawah ijen.
  4. Jeep bromo 4 lokasi.
  5. Tiket masuk wisata bromo.
  6. Tiket wisata kawah ijen ( Blue Fire )
  7. Guide lokal kawah ijen
  8. Breakfast.
  9. Masker.
  10. Air mineral 600ml.

Yang tidak termasuk :

  1. Makan.
  2. Kuda bromo.
  3. Pengeluaran pribadi.

Yang perlu di bawa untuk pakej pelancongan bromo ijen  :

  1. Baju hangat / jaket.
  2. Masker.
  3. Sarung tangan.
  4.  Syal.
  5. Kerpus (penutup kepala).
  6. Sepatu.
Pilihan Lain Pakej Percutian
Pakej pelancongan Bromo Ijen 3 hari 2 malam
5/5 - (10 votes)

Author: bromomilkyway